Made to Measure

 
 

   Revoluţia prêt-à-porter a scos vizita la croitor din îndatoririle oricărui domn bine îmbrăcat. În România, a trece pragul unui showroom de costume pe comanda pare o ocupaţie demodată. În Anglia, casa croitoriei pe comandă, e singurul mod de a avea un costum care să se potrivească perfect.Tocmai de aceea cand vorbim de un costum pe comanda (made-to-measure) gasim numeroase avantaje pentru purtator.

   La un costum pe comanda masurile sunt ale clientului , iar micile imperfectiuni ale conformatiei se rezolva usor cu ajutorul alteratiilor.De asemenea exista posibilitatea personalizarii amanuntite de la constructie , croi pana la tesaturi ,tipuri de guler ,buzunare , nasturi si captusala.Practic nu exista doua costume identice atunci cand vorbim de made-to-measure.

   Avatajul cel mai mare este ca vei avea un costum dupa propria ta antropometrie cu detaliile si tesaturile cele mai bune intr-un timp relativ scurt.

   Rămâne o chestiune de gusturi şi, evident, putere financiară. , dar în definitiv, estetica îşi spune cuvântul – un costum de pe raft nu se va potrivi niciodată mai bine ca unul facut pe comanda.

 
 

Pantofi

 
 

   Dacă ești bărbat, urban și te consideri un domn ar trebui sa știi că primul lucru care iți va releva stilul este pantoful. Pantofii bărbătești se împart în două mari categorii de bază:

   Pantofi tip Oxford -încăltăminte până la gleznă cu șireturi cu minim 3 cheutori (găuri de șiret) close lacing și pantofi fără șireturi denumiți popular mocasini.

   La rândul ei această categorie se împarte în douămari familii : pantofii tip Blucher (sau Derby) open lacing si pantofi Balmoral close lacing.

In showroom-ul nostru gasesti atat pantofi ready-to-wear cat si made-to-order.

 

Camasi Made to Measure

 
 

   Dacă sunteți în căutarea de a vă îmbunătăți garderoba și va place ideea de a avea hainele făcute special pentru dumneavoastra., o cămașă made to measure ar putea fi introducerea perfectă în lumea hainelor facute la comanda. Acesta reprezinta o investiție mai mica decât un costum, dar are aceeași capacitate de a îmbunătăți orice tinută formala .

   O cămașă croită gresit ,mica sau larga vă va trage in jos intreaga tinuta. Deși rafturile magazinelor oferă sute de opțiuni in ceea ce priveste camasile gata facute ,atunci când vine vorba de potrivire și stil, poate fi totuși greu să găsiți exact tipul de cămașă pe care o căutați. Dacă forma preferată a gulerului nu mai este la modă, dacă aveți brațe deosebit de lungi , daca aveti un corp atipic sau pur si simplu va doriti ca acea camasa sa fie unica , atunci singura solutie ramane o camasa la comanda.

   Procesul de customizare a unei camasi este simplu, convenabil si ofera o personalizare amanuntita asupra croiului , tesaturii, mansetelor si gulerului.

 Audit de garderoba

 
 

   La baza fiecarui audit de garderoba sta o procedura. Initial vom sta de vorba pentru a-ti determina exact statusul social, nevoile, placerile, hobby-urile, culoarea parului, a ochilor, nuanta tenului, datele antropometrice. Pornind de la aceste elemente, se vor compune noile tinute strans legate de concluziile discutiei.